Isparta
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.51
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2436.2
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62565.65$

Halk kütüphanesi'nin açılışı gerçekleşti

Halk kütüphanesi'nin açılışı gerçekleşti
Isparta Belediyesi tarafından Akkent Mahallesi’ne inşa edilen Sosyal Tesis ve Halk Kütüphanesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

İçerisinde düğün salonu, halk kütüphanesi, muhtarlık ofisi ve dersliklerin bulunduğu Sosyal Tesis ve Halk Kütüphanesi’nin açılışında konuşan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, göreve geldiklerinde önceki dönemde hizmet alamayan Akkent Mahallesi’nin taleplerini yerine getirdiklerini belirterek, mahalleye kapalı pazaryeri yapılacağını, ihalenin gerçekleştirildiğini ve inşaatın kısa sürede başlayacağının müjdesini verdi.  

 

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, önceki dönemde ihmal edilen Akkent Mahallesi’nin taleplerini yerine getirmeye devam ediyor. Vatandaşların talebi üzerine mahalleye inşa edilen Akkent Mahallesi Sosyal Tesisi ve Halk Kütüphanesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen, AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, AK Parti İl Koordinatörü Rasim Erdoğmuş, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sevim Köse, AK Parti Belediye Meclis Üyesi adayları ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Akkent Mahallesi Muhtarı Bekir Çevikbaş, mahallelerine yaptığı hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti. Çevikbaş, “Daha önce çocuklarımızın yararlanabileceği spor sahası, derslikler, kütüphaneler ve sosyal aktivite alanları yoktu. Belediye Başkanımız sayesinde bu hizmetler mahallemize yapıldı” dedi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, Isparta’nın eğitim alanında önde gelen illerden bir tanesi olduğunu belirtti. Başkan Başdeğirmen’e eğitim alanına yaptığı katkılardan dolayı teşekkür eden Baydur, “Sayın belediye başkanımız ve ekibiyle birlikte şehri inşa etmek kadar insanları da inşa etmenin önemli olduğunu, medeniyeti bu şekilde kuracağımızın en yakın göstergesi olarak her alanda her yaptıkları çalışmayla fiilen yaşadık. Özellikle öğrencilerin eğitim noktalarına ulaşmaları anlamında hemen hemen her gün yeni bir mahallede yeni bir kütüphane açılışıyla, onların okul sonrası aktivitelerini en iyi şekilde değerlendirecekleri ortamların belediyemiz tarafından hazırlanması, çocuklarımızın geleceğe emin adımlarla koşuyor olması bizi memnun etmektedir. Açılışımızın hayırlara vesile olmasını diliyor, sayın başkanımıza ve ekibine şükranlarımı sunuyorum” ifadelerinde bulundu.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, şehrin en uzak mahallelerinden bir tanesi olan Akkent Mahallesi’ne hizmet etmekten dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti. Mahalleye her geldiğinde vatandaşların kendisine ‘önceki dönemde 10 yıldır Akkent Mahallesi’ne hiçbir şey yapılmadı’ dediğini aktaran Başkan Başdeğirmen, “İsminin Akkent olmasından kaynaklı ‘ismini değiştirin gelin, bu mahalleye ben hizmet edeceğim’ diyen bir dönemi geçirdik. Bir mahallenin ismiyle bile savaşan, mücadele eden bir dönem vardı bizden önce. Bizden önceki 10 yıl boyunca bu mahalledeki vatandaşlarımızın herhangi bir ihtiyacını yapmamak için büyük bir mücadele verildi. Buradaki vatandaşlarımız ne isteselerse hepsine karşı gelinmiş. Tabi ki biz göreve gelmeden önce buralarda sizlerle bu konuları istişare ederek adaylık sürecimizi geçirdik. Ne ihtiyaç varsa, onları tespit ederek görev istedik. Rabbim nasip etti, sizlerin de desteğiyle belediye başkanı olarak 5 yıl boyunca görev yaptık. Gelir gelmez ihtiyaçlarınızın bize söylenen kısımlarını kaldırım, yol, asfalt, döşemelerini hallettik. TOKİ okulumuzdaki güzel bir bölümle okulun içerisine çok güzel bir kütüphane yaptık. Çocuklarımızın oralarda eğitim almasını sağladık. Semt sahası yaptık. Onun dışında sosyal tesise ihtiyaç vardı. Bütün vatandaşlarımız bize sosyal tesisten bahsediyorlardı. Rabbim nasip etti, bu tesisi yaptık. Bu Isparta’da belki de bugüne kadar yapılan en güzel, en görkemli, en geniş kapsamlı ve her türlü ihtiyaca cevap verebilecek bir tesis olarak önümüze çıktı. Çok teferruatlı ve mahalle halkının her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak ihtiyaçları gözeterek yaptık” ifadelerinde bulundu.

Akkent Mahallesi Sosyal Tesisinin içerisinde düğün salonu ve muhtarlık ofisi bulunduğuna değinen Başkan Başdeğirmen, “Kadınlarımız için çalışma ofisleri oluşturduk, el emeği ürünleri burada yapabilecekler. Vatandaşlarımız ‘marketimiz yok’ dediler. Burada dükkanlar oluşturarak kiraya verdik. Mahallemizde bir camimiz var. Vatandaşlarımız diyorlar ki; ‘Biz bir mescit istiyoruz, bu yaptığımız yerde bir mescit olabilir mi?’ Evet, bu yaptığımız yerde mescidi ayarladık, Allah’ın izniyle mescidi burada yapıyoruz” dedi.

 

Göreve gelir gelmez mahallede kurban kesim yeri oluşturduklarını ifade eden Başkan Başdeğirmen, Akkent Mahallesi’ne yeni bir müjde verdi. Mahallede halk pazarının açık havada kurulduğunu kaydeden Başkan Başdeğirmen, kapalı pazaryeri yapılacağının müjdesini paylaştı. Kapalı pazaryerinin ihalesinin gerçekleştirildiğini, inşaatın yakın zamanda başlayacağını belirten Başkan Başdeğirmen, “4-5 ay sonra kapalı pazaryerimiz faaliyete geçecek. Orası sadece pazaryeri olarak hizmet vermeyecek. Mevlit okutabileceksiniz, asker eğlenceleri gibi etkinlikleri de orada yapabileceksiniz. Kapalı pazaryerimiz de şimdiden hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Akkent Mahallesi Sosyal Tesisi içerisinde halk kütüphanesi yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “IBKM’ye 500 öğrencilik kütüphane yapmıştık. Ama çocuklarımız uzak mahallelerimizden oraya gidemiyorlar. Davraz, Vatan ve Akkent Mahallelerimiz şehir merkezine uzak. Dün gece 23.15’de büyük bir kalabalıkla Vatan Mahallesi’ndeki kütüphaneyi açtık. Açılışlara zamanımız yetmiyor. Şimdi de Akkent Mahallesi Halk Kütüphanesi’ni açıyoruz. Bu dönemimizde bu hizmetleri yaptık. Yeni dönemde de Rabbim çok daha güzel hizmetler yapmayı bizlere nasip etsin” ifadelerinde bulundu.

 

Kürsüye gelen AK Parti İl Koordinatörü Rasim Erdoğmuş da Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in hizmetlerini dinlerken çok mutlu olduğunu söyledi. “Isparta güçlü başkanla bugünlere gelmiş” diyen Erdoğmuş, “Bunun kıymetini bilmek lazım. Belediyecilik AK Parti’nin işi. Çünkü belediyecilikten gelen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la yol yürüyoruz. Belediye Başkanımız rahmetli Hasan Balaman da bizim kıymetli dostumuzdu. Bu mahallenin kurulmasında emeği vardı. Burada Isparta’ya hakim, Isparta’nın geleceğiyle ilgili büyük hayalleri olan Ispartalı hemşehrilerimize dokunmuş bir belediye başkanı gördüm. Belediye başkanımıza güçlü sahip çıkalım. 31 Mart’ta Isparta’dan Akkent’ten öyle bir ses verelim ki Cumhurbaşkanımız Ankara’dan bu sesi duysun. Bu coğrafyanın en güçlü devletini inşa ediyoruz. Liderimiz bu anlamda dünyanın en güçlü siyasi lideri. Belediye başkanımız size emanet, Rabbim birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin” görüşlerinde bulundu.

 

AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in sadece Isparta’nın değil gönüllerin de başkanı olduğunu dile getirdi. Başkan Başdeğirmen’le birlikte Isparta’yı ilmek ilmek dokuduklarını belirten Gökgöz, “Vatan Mahallesi’nde kütüphane açılışı yaptık. Burası da çok güzel bir yer oldu. 31 Mart’ta güçlü iradenizi ortaya koyarsanız şehrimize birlikte hizmet etmeye devam edeceğiz. İş birliği, güç birliği ve hizmet birliğinde beraberiz” dedi.

 

Konuşmaların ardından protokol tarafından Akkent Mahallesi Sosyal Tesisi ve Halk Kütüphanesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, eşi Şadiye Başdeğirmen ve beraberindekiler sosyal tesisi ve halk kütüphanesini gezdi. Vatandaşlar mahallelerine sosyal tesis ve halk kütüphanesi kazandıran Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ederek, “Başkanım sayenizde çok güzel bir yer oldu. Bayanlarımız da el emeği ürünlerini burada üretecek ve çalışmalarını yapacaklar. Çocuklarımız da kütüphanede kitap okuyup dersliklerde derslerini çalışabilecekler. Allah sizden razı olsun” dediler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!