Isparta
15 Mayıs, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.29
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2445.4
  • BIST
    10176.97
  • BTC
    61604.34$

Isparta’nın Sorunu, Yaşam Alanı Oluyor

Isparta’nın Sorunu, Yaşam Alanı Oluyor
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Davraz Mahallesi’nde 15 yıldır atıl durumda bulunan Aquapark alanını şehre kazandırıyor. Başkan Başdeğirmen, “15 bin 800 metrekare alanı tertemiz edeceğiz. Burada vatandaşlarımızın en güzel şekilde vakit geçirmesini sağlayacağız.” dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, göreve geldiği günden bu yana geçmiş dönemden kalan sorunları tek tek çözüme kavuşturmaya devam ediyor. Bu sorunlardan bir tanesi de Davraz Mahallesi’nde 15 bin 800 metrekare alana sahip Aquapark’tı 15 yıl önce büyük meblağlarla şehre Aquapark kazandıran işletmeci Erol Tekeli, önceki dönemde tesise mühür vurulması sebebiyle süreci yargıya taşımıştı. Yargı süreci devam eden bölgedeki yatırım artık kullanılamaz hale gelirken, alanın içler acısı durumu mahalle sakinlerini de rahatsız ediyordu. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bölgenin mahkeme süreci devam ederken, işletmeci Erol Tekeli ile görüşerek, bu alanı Davraz Mahallesi’ne ve şehre kazandırmak istediğini belirtti. Erol Tekeli, Başkan Başdeğirmen’in yaklaşımı sonrasında Aquapark alanını Isparta Belediyesi’ne devretti. Isparta Belediyesi ekipleri bölgede temizlik çalışmalarına başladı.Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, basın mensupları, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarıyla birlikte Aquapark alanında incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından gazetecilere açıklama yapan Aquapark işletmecisi Erol Tekeli, “Böyle bir yatırımı Isparta için bu hale getirenler utansın” diyerek o dönemde yaptığı yatırımın birçok insanın yapmaya cesaret edemeyeceği miktarda olduğunu söyledi. Tekeli, “O dönem için burada belediyenin kendi yatırımı da vardı. Öndeki sentetik buz pisti belediyenindir. Isparta’nın parası. Orası ve burası çöp oldu. O gün için yaklaşık 3.5 milyon dolar para harcamıştım. 15 yıldır mücadele ediyoruz. Önceki dönemin belediye başkanıyla defaten görüştük. Genel koordinatörüyle gerekli görüşmeleri yaparak onların usulüyle kabul ettik. Ancak olmadı süreç bu hale geldi. Buranın durumunu biliyoruz. Mahallelinin de sıkıntısı var buradan. Çünkü içeride kötü durumlar olabiliyor. Şükrü başkanımızla görüştük bizden bazı konularda feragat etmemizi istedi, bizde yaklaşımı açısından feragat ettik. Belediyeye teslim ediyoruz. Bundan sonrası belediye tasarrufunda. Önceki dönem yönetimiyle Şükrü başkanımızın yaklaşım açısı farklı. Şükrü başkanımızın yaklaşımını uygun bulduk, Isparta’mıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!